Voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw Gelderland

Is uw grote wens om uw eigen nieuwbouw woning te bouwen? Overweeg dan ook eens houtskeletbouw. Houtskeletbouw heeft vele voordelen die we graag toelichting op deze pagina.

Het aandeel houtskeletbouw woningen stijgt in alle Europese landen, ook in Nederland. De grootste reden van deze stijging heeft te maken met de Europese duurzaamheidsmaatregelen. Daarin staat dat de ecologische voetafdruk van gebouwen moet verminderen en dat er op een verantwoorde manier gebruik gemaakt moet worden van duurzame bouwmaterialen. Materialen die gebruikt worden bij houtskeletbouw zijn efficiënt te hergebruiken of te recyclen.

1. Ontwerpvrijheid

Alle woonstijlen, van botanisch tot modern, zijn te realiseren in houtskeletbouw. Ook de afwerking kan naar eigen smaak worden gekozen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde balken in het zicht te laten en de rest van de woning strak te stuken, deze mogelijkheid heeft u bij een woning van beton niet.

Door de jaren heen hebben wij al bijzondere woningen gebouwd. Bekijk ons portfolio ter inspiratie. Lees meer over het ontwerpen van een houtskeletbouwwoning op deze pagina.

energiezuinige-woning

“De asymmetrische vorm van deze woning maakt het een opvallende en bijzondere verschijning. Ook de bewust gekozen open indeling zorgt voor een heel eigen karakter”

DSC5730 ScaleWidthWzgwMF0

2. Het verschil tussen traditionele bouw en houtskeletbouw

Kiezen voor een houtskeletbouwwoning in plaats van een traditioneel gebouwde woning is om verschillende redenen interessant. Naast de veel kortere bouwmethode, het comfortabele leefklimaat en de goede prijs- kwaliteitsverhouding zijn er nog andere redenen.

Een houtskeletbouwwoning blinkt uit in duurzaamheid. De bouw van een houtskeletbouwwoning kost ongeveer 40% minder energie. Daarnaast is het een stikstofarme bouwmethode, dit komt omdat de bouw en ontwikkeling van de woning voor een groot gedeelte in de fabriek wordt gedaan.

3. Weinig afval, minder water

Een typisch kenmerk van houtskeletbouw is de snelle bouwmethode. De bouwtijd is aanzienlijk korter dan die van een traditionele woning. Binnen een week is de woning wind- en waterdicht.

De prefab bouwmethode zorgt voor weinig afval en lage faalkosten waardoor er een hoge kwaliteit geborgd kan worden.

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode, bij de oplevering van een woning gebouwd met ongezonde materialen is gemiddeld 4000 liter water aanwezig. Zo veel water is er nodig voor het aanmaken van cement, beton en stucwerk.

Wat-kost-houtskeletbouw.jpg

“Het belangrijkste was dat het een duurzaam huis zou worden, met gebruik van natuurlijk materialen”

Wageningen 2 ScaleWidthWzgwMF0

4. Energieneutrale woning

Houtskeletbouw is bij uitstek geschikt voor het realiseren van een energieneutrale woning of passiefhuis. Wij hebben al verschillende duurzame woningen gerealiseerd. Klik hier voor meer informatie over energieneutraal of passief bouwen.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden