WERKWIJZE

Om te komen tot de realisatie van uw woning zijn er een drie tal processen te omschrijving,
namelijk:

  • Aanbesteding
  • Bouwteam
  • Design&Build


Aanbesteding

Als u constructieberekeningen en -tekeningen, bestektekeningen en een uitgebreide technische omschrijving of bestek heeft dan kunt u hiervoor bij ons een offerte opvragen. Het lastige aan dit traject is het verschil in houtskeletbouwsystemen. Iedere bouwer hanteert zijn eigen bouwsysteem. dit betekend dat uw architect nooit uniform passende tekeningen en berekeningen kan maken. Hierdoor moeten aannames worden gedaan wat weer prijsonzekerheden voor u met zich meebrengt.

Bouwteam
Om met elkaar in een bouwteam te gaan moet er al een tekening aanwezig zijn. De tekeningen kunnen in de SO-VO-DO (respectievelijk schetsontwerp – voorlopig ontwerp – definitief ontwerp) fase zijn. Wij maken aan de hand van de tekeningen eerst een raming zodat u weet wat de kosten ongeveer zijn. Dan gaan we de bouwteamovereenkomst aan waarin we de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de diverse teamleden beschrijven. Samen werken we de tekeningen dan verder uit en begeleiden wij u in het maken van de keuzes. Deze keuzes voorzien we direct van prijzen zodat u kunt beoordelen of de kosten het u ook waard zijn. Immers, ook al kost een bepaalde deur voor iedereen evenveel, niet iedereen heeft de kosten er ook voor over. De constante input van prijzen is ook direct het grootste voordeel van een bouwteam, u kunt weloverwogen keuzes maken en komt laten niet voor verassingen te staan. Ook bespaart u dubbele kosten omdat alle stukken direct op de juiste manier worden uitgewerkt en berekend.

Design&Build
Als wij naast het bouwen van uw woning deze ook ontwerpen heet dat een Design&Build opdracht.

Het begint bij een gedegen programma van eisen en een moodboard. We leggen ook samen de duurzaamheidambitie vast. Kijk ook eens op https://www.groenhart-houtskeletbouw.nl/kennisbank/ voor meer informatie. Aan de hand van dit alles doen wij een eerste check met het door u te bepalen budget. Denken we dat het programma van eisen en moodboard overeenkomt met uw budget? Dan garanderen wij ook dat dit zo is en maken wij de tekeningen voor eigen risico. Blijkt dat het toch niet past? Dan nemen wij de kosten van de architect voor onze rekening. Past het wel? Dan gaan we uiteraard met elkaar door. Duidelijke vooraf gemaakte afspraken zijn belangrijk. Na het maken van iedere tekening SO-VO-DO (respectievelijk schetsontwerp-voorlopig ontwerp-definitief ontwerp) berekenen wij de bouwkosten opnieuw. Steeds iets gedetailleerder. Zo bent u ervan verzekerd dat de bouwkosten binnen budget blijven. Zodra de tekeningen definitief zijn vragen we aan welstand (indien van toepassing) of ze ‘in principe akkoord’ gaan met de tekeningen. Zodra we een akkoord hebben, maken we diverse rapporten en dienen we de bouwaanvraag in. Na het aanvragen van de omgevingsvergunning hebben we rustig de tijd om alle detailkeuzes te maken en, gestructureerd, op de vragenlijst in te vullen. Uiteraard begeleiden wij u hier volledig in en kunt alle te kiezen onderdelen ‘live’ op diverse bouwplaatsen en in showrooms bekijken.

Als wij op deze manier samenwerken heeft u de zekerheid dat de woning naar uw wensen ook binnen het door u gestelde bouwbudget gebouwd kan worden; De verantwoordelijkheid ligt bij ons en deze afspraak zetten we ook duidelijk op papier.

Houtskeletbouwwoning op maat
Wij bouwen woningen op maat, daardoor is eigenlijk geen enkele woning hetzelfde. Wilt u weten of een houtskeletbouwwoning binnen uw budget past? Klik hier voor een indicatie van de bouwprijzen. Voor meer informatie over houtskeletbouw, klik hier.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw? Maak dan een vrijblijvende afspraak, wij adviseren u graag!