Voordelen houtskeletbouw

Is uw grote wens om uw eigen nieuwbouw woning te bouwen? Overweeg dan ook eens houtskeletbouw. Houtskeletbouw heeft vele voordelen. Het aandeel houtskeletbouw woningen stijgt in alle Europese landen, ook in Nederland. De grootste reden van deze stijging heeft te maken met de Europese duurzaamheidsmaatregelen. Daarin staat dat de ecologische voetafdruk van gebouwen moet verminderen en dat er op een verantwoorde manier gebruik gemaakt moet worden van duurzame bouwmaterialen. Materialen die gebruikt worden bij houtskeletbouw zijn efficiënt te hergebruiken of te recyclen.

1. Ontwerp vrijheid

Alle woonstijlen, van botanisch tot modern, zijn te realiseren in houtskeletbouw. Ook de afwerking kan naar eigen smaak worden gekozen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde balken in het zicht te laten en de rest van de woning strak te stuken, deze mogelijkheid heeft u bij een woning van beton niet. Door de jaren heen hebben wij al bijzondere woningen gebouwd. Bekijk ons portfolio ter inspiratie. Lees meer over het ontwerpen van een houtskeletbouwwoning op deze pagina.

2. Verschillen tussen traditionele bouw houtskeletbouw

Kiezen voor een houtskeletbouwwoning in plaats van een traditioneel gebouwde woning is om verschillende redenen interessant. Naast de veel kortere bouwmethode, het comfortabele leefklimaat en de goede prijs- kwaliteitsverhouding zijn er nog andere redenen. Een houtskeletbouwwoning blinkt uit in duurzaamheid. De bouw van een houtskeletbouwwoning kost ongeveer 40% minder energie. Daarnaast is het een stikstofarme bouwmethode, dit komt omdat de bouw en ontwikkeling van de woning voor een groot gedeelte in de fabriek wordt gedaan.

3. Weinig afval, minder water

Een echt kenmerk van houtskeletbouw is de snelle bouwmethode. De bouwtijd is aanzienlijk korter dan van een traditionele woning, binnen een week is de woning wind- en waterdicht. De prefab bouwmethode zorgt voor weinig afval en lage faalkosten waardoor er een hoge kwaliteit geborgd kan worden. Houtskeletbouw is een droge bouwmethode, bij de oplevering van een woning gebouwd met ongezonde materialen is gemiddeld 4000 liter water aanwezig. Zoveel water is er nodig voor het aanmaken van cement, beton en stucwerk.

4. Energieneutrale woning

Houtskeletbouw is bij uitstek geschikt voor het realiseren van een energieneutrale woning of passiefhuis. Wij hebben al verschillende duurzame woningen gerealiseerd. Klik hier voor meer informatie over energieneutraal of passief bouwen.

Over houtskeletbouw

Het lezen van deze informatie roept vast en zeker vragen op over de mogelijkheden van houtskeletbouw voor uw situatie. Al onze kennis op het gebied van houtskeletbouw kunt u hier vinden.

Wilt u liever persoonlijk contact? Graag! U kunt ons telefonisch bereiken op: 0316-820213 of een e-mail sturen naar: info@groenhartbouw.nl.