Afwerking van het huis

Houtskeletbouw gevelbekleding v2 ScaleWidthWzgwMF0

De afwerking is het laatste dat moet gebeuren voordat het huis echt af is. Eén van de voordelen van houtskeletbouw is dat de afwerking geheel vrij is. De wanden kunnen we stuken of behangen, maar ook bekleden met houten delen. Natuurlijk kan er ook gecombineerd worden. Hetzelfde geldt voor de plafonds.

De begane-grondvloer is altijd van beton en kunnen we met ieder mogelijk materiaal afwerken. Natuurlijk kan Groenhart Houtskeletbouw hierin adviseren en desgewenst de woning geheel afgewerkt opleveren. Plaats de meubels erin en u kunt gaan genieten van uw prachtige nieuwe huis!

Wand- en plafondafwerkingen worden beschreven in klassen. Wij werken over het algemeen met de volgende klassen.

Klasse A

Glad oppervlak voor zeer hoge visuele eisen.

Visuele eisen: hoogste kwaliteit. Er zijn nagenoeg geen oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht blijven zichtbare banen en oneffenheden kleiner dan één millimeter mogelijk.

Mogelijke afwerkingen: gladde, (zijde)glanzende wandbekledingen zoals metallieke/of vinylbehang. (Zijde)glanzende verfsystemen en hoogwaardige dunne glanspleistersystemen.

Klasse B

Glad oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen: hoge kwaliteit. Holle voegen zijn niet toegestaan. Beperkte oneffenheden en groeven zijn onder direct licht zichtbaar. Onder strijklicht kunnen banen en oneffenheden zichtbaar zijn.

Mogelijke afwerkingen: geschikt voor dunne en lichtgekleurde afwerkingen van behang, textiel en fijn gestructureerde afwerking, zoals (spuit)pleisters met korrelgrootte ≤ 1 mm. Gematteerde verfsystemen.

Klasse C

Egaal oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen: normaal.

Mogelijke afwerkingen: geschikt voor zwaar vinylbehang of middel grof gestructureerde afwerking zoals glasvezelvlies met grove structuur en (spuit)pleisters met korrelgrootte van één tot drie millimeter.

Het beste is om de afwerking ter plekke in een woning te bekijken. Wilt u eens zien hoe een compleet afgewerkte houtskeletbouw woning er van binnen uitziet? Neem dan contact met ons op.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.