Hoe realiseren wij een casco woning?

IMG 20210324 WA0004 1

Onze werkwijze voor het bouwen van een casco lijkt in veel opzichten op die bij de bouw van een sleutel klaar huis. U kunt zelf tekeningen aanleveren in het grootst mogelijke detail of bij ons aanschuiven met slechts een idee. In dat laatste geval starten we met een programma van eisen waarin we uw huidige situatie vergelijken met de wensen die u heeft op basis waarvan we bezig gaan met een ontwerp naar uw wensen. Met u samen bepalen we in detail wat waar moet komen en waar alles aan moet voldoen. Denk aan een precieze configuratie zowel per ruimte als het geheel qua materialen, vorm, positionering en stijl van de woning, maar ook de technische prestaties waar het geheel aan moet voldoen.

Mocht u overwegen om alleen een casco te laten bouwen en geen compleet afgewerkt huis, dan verwijzen we u graag naar onze dochteronderneming: Groenhart Cascobouw.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.