Houtskeletbouw prijzen

energiezuinige-woning

Bent u op zoek naar houtskeletbouw prijzen? Op deze pagina pogen we zo goed mogelijk weer te geven hoe de kostprijs van een nieuwbouw houtskeletbouw woning tot stand komt. Het gaat hier om woningen gebouwd naar uw eigen ontwerp, desgewenst begeleid door Groenhart Houtskeletbouw (of geheel door ons ontworpen naar aanleiding van uw wensen). We kunnen ook werken met een reeds bestaand ontwerp van een architect.

Wilt u inspiratie opdoen door onze eerdere projecten te bekijken? Ons portfolio geeft een goed beeld van alle mogelijkheden.

Houtskeletbouw prijzen op maat

Groenhart Houtskeletbouw B.V. bouwt houtskeletbouw woningen op maat. Hierdoor hebben we geen beperkingen in het ontwerp en zit u dus niet vast aan bepaalde afmetingen. Dit maakt iedere woning uniek waardoor het niet mogelijk is om met vaste prijzen te werken. Waar we hier de houtskeletbouw prijzen toch noemen gaat het om een inschatting.

Ondanks de moeilijkheid van een algemene prijsbepaling hebben we een aantal indicatieprijzen verkregen per m² (inclusief btw.) door gemiddelden van reeds door ons opgeleverde woningen te categoriseren op grootte en hoogte. De bruto vloeroppervlakte is een veelgebruikte variabele die gemeten wordt langs de buitenomtrek van de woning (de inhoud van de wand telt dus mee voor de vierkante meters) en behelst alle bouwlagen. Belangrijk is dat we in dit geval woningen hebben genomen waarbij alleen het schilderwerk, de keuken en vloerbedekking nog gedaan moesten worden. Verder zijn dit de complete prijzen.

 1. Een woning met één bouwlaag (bungalow) en een oppervlakte tussen de 250 m² en 300 m² kost zo’n €2.200,- per vierkante meter.
 2. Een woning met twee bouwlagen en een oppervlakte tussen 230 m² en 250 m² kost ongeveer €2.400,- per vierkante meter (als we de gemiddelde oppervlakte ophogen naar 275 m² en geïnverteerd op de prijs toepassen krijgen we €2.125,-).
 3. Een woning met drie bouwlagen en een oppervlakte tussen de 250m² en 300m² kost €2.000,- per vierkante meter.


Over het algemeen is de vanaf prijs om een houtskeletbouw woning te laten bouwen €400.000,- incl. BTW
.

De woning wordt behangklaar opgeleverd, zonder keuken. Hierbij is het belangrijk dat er een kavel beschikbaar is om op te bouwen. Wij kunnen u een gehele service aanbieden van eerste idee tot en met afbouw.

Dit zijn tamelijk grove prijsindicaties gebaseerd op gemiddelden ontstaan door het vergelijken van enkele representatieve woningen. Mocht u meer precisie wensen, dan mag u altijd contact opnemen voor een inschatting van de kosten voor uw eigen project.

Houtskeletbouw-prijzen
Immanuel Kantstraat44 1

"We hebben heel bewust gekozen voor houtskeletbouw vanwege duurzaamheid en comfortabel wooncomfort."

Wat-kost-houtskeletbouw.jpg
wat-is-houtskeletbouw
Houtskeletbouw-afwerking
Voorgevel-houtskeletbouw
DSC5730 ScaleWidthWzgwMF0

Onze werkwijze

FASE 1

We starten altijd met een oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen, worden wensen, het budget en mogelijkheden besproken. 

Na het gesprek wordt een Programma van Eisen opgesteld en de afspraak met de architect wordt ingepland. Heeft u zelf een architect gevonden? Dan kunnen wij daar uiteraard ook mee samenwerken. 

In deze fase wordt het eerste schetsontwerp gemaakt. Daarnaast stellen we de eerste raming op om een goed beeld te krijgen van de totale kosten. De kosten voor de eerste fase bedragen ongeveer €1.250,- tot 1.500,- incl. BTW.

FASE 2

De volgende fase is een langere fase waarbij veel onderdelen aan bod komen zoals: 

 • Tweede raming
 • Vooroverleg welstand/stedenbouwkundige
 • Aanpassen ontwerp
 • Eventuele derde raming
 • Bestektekeningen
 • Constructierapport
 • BENG en bouwbesluittoetsingen
 • Begroting
 • Aanvraag omgevingsvergunning
 • Opmerkingen Gemeente verwerken

De totale kosten van fase 2 bedragen circa €12.500,- incl. BTW.

FASE 3

De derde fase valt geheel onder de aanneemovereenkomst. U gaat aan de slag met detailkeuzes en we passen indien nodig de begroting aan. 

Verdere onderdelen is deze fase zijn:

 • Aanneemovereenkomst incl. aanvraag omgevingsvergunning
 • Omgevingsvergunning
 • Prefabricage
 • Werkvoorbereiding
 • Fundering en begane grondvloer
 • Casco-opbouw wind- en waterdicht
 • Installaties aanbrengen
 • Aftimmering
 • Oplevering


Aan het einde van deze fase beschikt u over een prachtige houtskeletbouw woning.
Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Heeft u een ontwerp en bent u benieuwd wat de bouwkosten zijn of heeft u een idee en wilt u daar eens met een specialist over praten? 

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden