Wat is prefab houtskeletbouw?

Nieuw Bouw houtskeletbouw geraamte FillWzQyNSwyODVd

‘Prefab’ staat voor prefabricatie en houdt in dat het overgrote deel van het huis wordt gebouwd in een fabriek. Dit scheelt een heleboel overlast op de bouwlocatie en maakt dat fouten veel minder snel gemaakt worden. Ook weer en wind krijgen zo geen grip op de bouwmaterialen.

De geprefabriceerde onderdelen worden op de bouwplaats in enkele dagen in elkaar gezet tot een prefab-casco. Er is veel controle over het proces mogelijk, maar het is wel belangrijk om van tevoren goede instructies aan te leveren, er valt immers op de bouwplaats minder ter plekke aan te passen. Groenhart begeleidt dan ook dit gehele proces zodat een bouwproject van begin-tot eindstadium in orde is en blijft.

Prefab woning prijzen

Bij Groenhart bouwen we alleen hoogwaardige huizen op maat. De opdrachtgever heeft dan ook alle zeggenschap over het uiteindelijke ontwerp dat gebruikt zal worden om te gaan bouwen. Dit feit is heel goed te verenigen met de prefab bouwtechniek. Het is echter een misverstand om te denken dat prefabricatie een huis goedkoop maakt, behalve wanneer het gaat om massaproductie.

Prefab houtskeletbouw is niet alleen een flexibele bouwtechniek, het is ook milieuvriendelijker vanwege de efficiëntie van de fabriek en het gebruik van materialen. Hier valt natuurlijk ook veel te kiezen en we proberen altijd te innoveren met milieuvriendelijkere en toch betaalbare materialen. De bouw is wereldwijd verantwoordelijk voor 38% van CO2 emissies, dus verbetering is echt heel belangrijk.

Lentse tuinstraat 2

“Een houtskeletbouw woning blinkt uit in een aangenaam en comfortabel leefklimaat!”

Immanuel Kantstraat44 1

Wat zijn de voordelen van prefab houtskeletbouw?

  • Aanzienlijk minder overlast en problemen die onvermijdelijk zijn bij ieder bouwproject.

  • Er valt zeer veel te kiezen omdat we het gehele proces begeleiden.

  • De onderdelen worden in de fabriek op uiterst efficiënte wijze op maat gemaakt.

  • Totdat de onderdelen op de bouwplaats in enkele dagen in elkaar worden gezet zijn ze niet onderhevig aan slecht weer en andere omgevingsvariabelen.

  • Vanwege de efficiëntie en de materiaalkeuzes kan deze vorm van bouwen veel milieuvriendelijker zijn dan elke andere bouwmethode.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.