Houtskeletbouw dakbedekking

De onderdelen van onze houtskeletbouw daken worden in de werkplaats geprefabriceerd en vervolgens op de locatie geassembleerd. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal kiest u voor een in meer of mindere mate damp-dichte laag. Tussen de sporen (dakbalken) komt het isolatiemateriaal. Op deze manier heeft u de constructie niet in het zicht en kan de binnenzijde strak afgewerkt worden. Ook bespaart u hiermee ruimte omdat er geen balken de ruimte in komen. Aan de buitenzijde monteren wij een damp-open houtvezelplaat. Vervolgens komen daar dakpannen, riet, zink of een andere dakbedekking op. Alles is mogelijk.

HSB dak in detail

Bij een schuin dak wordt er aan de binnenkant folie met een dynamisch membraam aan de onderzijde van de sporen bevestigd met tengellatten. Op de sporen werken wij met een dampopen houtvezelplaat of, in het geval van riet, met een watervaste OSB plaat. In beide gevallen volgt daarop de dakbedekking naar keuze. De cellulose of houtvezel isolatie wordt altijd tussen de sporen geblazen en komt daarmee in de kleinste hoeken.

Een standaard casco heeft geen dakbedekking (maar in overleg kan deze geleverd en geplaatst worden) zodat het dak eindigt met een beschermende houtvezel plaat waar de bedekking direct overheen kan. In het geval van een plat dak monteren wij een watervaste OSB plaat op de balklaag. In beide gevallen kan er cellulose isolatie tussen de balklaag worden geblazen maar in het geval van een plat dak kiezen we vaak voor afschotisolatie op de OSB plaat omdat we op deze manier het condensatiepunt buiten de constructie leggen. Hier kan de dakbedekking vervolgens direct bovenop.

“De asymmetrische vorm van deze woning maakt het een opvallende en bijzondere verschijning. Ook de bewust gekozen open indeling zorgt voor een heel eigen karakter”

groendak

Houtskeletbouw dakbedekking voor sedum-of groendaken

Bijzondere aandacht vragen de zogenoemde sedum- of groendaken. Een juiste manier van bouwen is altijd van (binnen naar buiten) damp-dicht naar damp-open. Vocht dat in de constructie komt kan dan snel naar buiten worden afgevoerd. Maar een groendak moet aan de bovenkant zijn afgesloten met een damp-dicht materiaal, waardoor vocht niet weg kan. Groenhart Houtskeletbouw heeft ook hiervoor een methode ontwikkeld waarmee toch damp-open gebouwd kan worden en de kans op vochtproblemen is uitgesloten.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.