Houtskeletbouw-woning met een rieten dak

Voor deze woning heeft Groenhart Houtskeletbouw zowel het ontwerp als de technische tekeningen gemaakt. Ook de omgevingsvergunning hebben wij aangevraagd. De woning is vervolgens binnen 4 maanden gebouwd.

Hoe is de klant bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?
We waren in de buurt bezig met een ander project. Deze opdrachtgevers kwamen een kijkje nemen en waren direct enthousiast over de bouwmethode. Ze hadden nog niet eerder nagedacht over houtskeletbouw omdat ze niet bekend waren met deze bouwmethode. Deze opdrachtgevers hadden wel plannen om te gaan nieuwbouwen dus de kennismaking met de mogelijkheden van houtskeletbouw kwam precies op het juiste moment.

Was Groenhart Houtskeletbouw direct betrokken vanaf het ontwerp of had de klant al een idee op papier staan?
Groenhart Houtskeletbouw is bij dit project betrokken geweest van ontwerp tot realisatie. Onze opdrachtgevers gingen er volledig blanco in, de wensen die ze hadden waren; een strak en modern design ook wilden ze graag een rieten kap en veel licht in huis. We hebben samen een programma van eisen opgesteld en een mood board gemaakt om het creatieve proces te stimuleren. Verrassend welke ideeën er op tafel komen als je aan de slag gaat met een mood board. Dit is ook een heel leuk proces om te begeleiden, je ziet samen met de klant de schets ontstaan. Nadat de schets gemaakt was, hebben wij de vergunning ingediend.

“Verrassend welke ideeën er op tafel komen als je aan de slag gaat met een mood board’. Dit is ook een heel leuk proces om te begeleiden, je ziet samen met de klant de schets ontstaan”

 

Waar zijn jullie het meest trots op?
We zijn trots op de prettige samenwerking met deze opdrachtgevers, de bouw is heel soepel verlopen. Ook zijn we trots op de vormgeving van dit huis, er wordt altijd erg enthousiast gereageerd als mensen de foto zien van deze houtskeletbouwwoning.

Wat was de reden dat de klant gekozen heeft voor houtskeletbouw?
Ze hebben gekozen voor houtskeletbouw vanwege de uitstraling, er zijn een aantal houten balken in het zicht gebleven en dat is gecombineerd met het stucwerk. Het huis heeft hier door een hele warm en eigentijdse uitstraling gekregen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw?