Onze werkwijze

WhatsApp Image 2023 04 11 at 13.54.27

Bij Groenhart Houtskeletbouw werken we gestructureerd en geven we u volledig inzicht in de kosten. 

In totaal gaat het om drie fases. De duur van elke fase is afhankelijk van de grootte van het bouwproject. Over het algemeen kunnen we een goede inschatting geven van de totale doorlooptijd. Om hier meer over te weten te komen adviseren we u contact met ons op te nemen.

De volgende drie fases komen aan bod:

  1. De aanbesteding
  2. Het Bouwteam
  3. Design & Build

 

De aanbesteding

Als u constructieberekeningen en -tekeningen, bestektekeningen en een uitgebreide technische omschrijving of bestek heeft dan kunt u hiervoor bij ons een offerte opvragen.

De uitdaging van dit traject ligt in de verschillen tussen houtskeletbouwsystemen. Iedere bouwer hanteert zijn eigen bouwsysteem. Dit betekent dat het moeilijk is voor een externe architect om uniform passende tekeningen en berekeningen te maken. Hierdoor moeten aannames worden gedaan wat prijsonzekerheden voor u met zich meebrengt. Wij kunnen hier uiteraard in bijstaan.

Goethestraat25 1 v3 ScaleWidthWzgwMF0

“Een houtskeletbouw woning blinkt uit in een aangenaam en comfortabel leefklimaat!”

Het Bouwteam

Om met elkaar in een bouwteam te gaan moet er al een tekening aanwezig zijn. De tekeningen kunnen in de SO-VO-DO (respectievelijk schetsontwerp – voorlopig ontwerp – definitief ontwerp) fase zijn. Wij maken aan de hand van de tekeningen eerst een raming zodat u weet wat de kosten ongeveer zijn.

Dan gaan we de bouwteam overeenkomst aan waarin we de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de diverse teamleden beschrijven. Samen werken we de tekeningen dan verder uit en begeleiden wij u in het maken van de keuzes. Deze keuzes voorzien we direct van prijzen zodat u kunt beoordelen of de kosten het u ook waard zijn. Immers, ook al kost een bepaalde deur voor iedereen evenveel, niet iedereen heeft de kosten er ook voor over.

De constante input van prijzen is ook direct het grootste voordeel van een bouwteam, u kunt weloverwogen keuzes maken en komt later niet voor verassingen te staan. Ook bespaart u dubbele kosten omdat alle stukken direct op de juiste manier worden uitgewerkt en berekend.

wat-is-houtskeletbouw
WhatsApp Image 2023 04 11 at 13.54.21
Wat-kost-houtskeletbouw.jpg

Design & Build

Het begint bij een gedegen programma van eisen en een moodboard. We leggen ook samen de duurzaamheidambitie vast.

Aan de hand van dit alles doen wij een eerste check met het door u te bepalen budget. Denken we dat het programma van eisen en moodboard overeenkomt met uw budget? Dan garanderen wij ook dat dit zo is en maken wij de tekeningen voor eigen risico. Blijkt dat het toch niet past? Dan nemen wij de kosten van de architect voor onze rekening. Past het wel? Dan gaan we uiteraard met elkaar door. Duidelijke vooraf gemaakte afspraken zijn belangrijk.

Na het maken van iedere tekening SO-VO-DO (respectievelijk schetsontwerp-voorlopig ontwerp-definitief ontwerp) berekenen wij de bouwkosten opnieuw. Steeds iets gedetailleerder. Zo bent u ervan verzekerd dat de bouwkosten binnen budget blijven. Zodra de tekeningen definitief zijn vragen we aan welstand (indien van toepassing) of ze ‘in principe akkoord’ gaan met de tekeningen. Zodra we een akkoord hebben, maken we diverse rapporten en dienen we de bouwaanvraag in.

Na het aanvragen van de omgevingsvergunning hebben we rustig de tijd om alle detailkeuzes te maken en, gestructureerd, op de vragenlijst in te vullen. Uiteraard begeleiden wij u hier volledig in en kunt alle te kiezen onderdelen ‘live’ op diverse bouwplaatsen en in showrooms bekijken.

Als wij op deze manier samenwerken heeft u de zekerheid dat de woning naar uw wensen ook binnen het door u gestelde bouwbudget gebouwd kan worden; De verantwoordelijkheid ligt bij ons en deze afspraak zetten we ook duidelijk op papier.

“De asymmetrische vorm van deze woning maakt het een opvallende en bijzondere verschijning. Ook de bewust gekozen open indeling zorgt voor een heel eigen karakter”

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden