Verdiepingsvloeren bij houtskeletbouw

De verdiepingsvloer is een combinatie van hout en cement. Wij onderbreken doormiddel van een zacht isolatiemateriaal het contactgeluid en beperken door het toevoegen van cement en daarmee massa het luchtgeluid. Wij werken over het algemeen ook met vloerverwarming op de verdieping. Door de cementdekvloer op de verdieping kunt u tevens een gietvloer toepassen.

Platform- methode

Wij bouwen uw woning volgens de platform-methode. Dit betekent dat de wanden op een vloer worden gezet. De balklaag van de vloer vormt een platform voor de volgende verdieping. Dit in tegenstelling tot de zogenoemde balloon-methode, waarbij zijwanden worden gebruikt die meerdere verdiepingen beslaan. In de VS is deze laatste methode veelgebruikt om koudebruggen te voorkomen. Groenhart Houtskeletbouw heeft echter een methode ontwikkeld waarmee de kans op een koudebrug ter hoogte van de verdiepingsvloer wordt geminimaliseerd en toch ook gebruikt gemaakt kan worden van de voordelen van de platform-methode.

Afwerking plafonds

U kunt ervoor kiezen om de verdiepingsvloer van een houtskeletbouw woning volledig strak af te werken met bijvoorbeeld stucwerk of u kiest ervoor om bepaalde hoofd constructieve onderdelen zoals een dikke balk, in het zicht te laten. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele balklaag in het zicht te laten. Kortom, in een houtskeletbouw woning bent u geheel vrij in de afwerking terwijl er bij een woning met een betonnen verdiepingsvloer maar één mogelijkheid is, namelijk stucwerk op een bepaalde kleur. Dit is dus een groot voordeel van houtskeletbouw.