Passieve woning

Hoe is de klant bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?

Deze opdrachtgevers hebben wij ontmoet op de Beurs Eigen Huis. Deze opdrachtgevers wilde een passieve woning en hebben daarom voor houtskeletbouw gekozen. Ze zijn onderzoek gaan doen naar passieve woningen en kwamen al heel snel terecht bij houtskeletbouw.

Was Groenhart Houtskeletbouw direct betrokken vanaf het ontwerp of had de klant al een idee op papier staan?

Voor deze opdrachtgevers heeft een architect het definitieve ontwerp gemaakt. Groenhart Houtskeletbouw is betrokken geweest vanaf het voorlopig ontwerp en het indienen van de bouwaanvraag. Daarnaast heeft Groenhart Houtskeletbouw zoals altijd het technische ontwerp gemaakt.

“Bij het ontwerp van deze woning is werkelijk aan alles gedacht. De woning is helemaal integraal berekend, bij het bouwen van een passiefhuis zorgen alle factoren samen voor het meest optimale resultaat”

Wat maakt deze woning bijzonder?

Het is een passiefhuis, wat betekent dat deze woning vrijwel zonder verwarmingsinstallatie warm wordt zo goed is deze woning geïsoleerd. Voor de isolatie van deze woning is het natuurproduct cellulose gebruikt. Dit materiaal zorgt voor een gezonder leefklimaat door het hoog vochtregulerend vermogen en de mogelijkheid om damp-open te bouwen. Door deze eigenschap is een woning geïsoleerd met cellulose langer koel in de zomer (faseverschuiving). In de nacht wordt de warme lucht uit de woning geventileerd. Omdat de gebruikte materialen in een houtskeletbouw woning vrijwel geen warmte opnemen is de woning heerlijk koel in de zomer en aangenaam warm in de winter.

Welke technieken zijn er toegepast?

Bij het ontwerp van deze woning is werkelijk aan alles gedacht. De woning is helemaal integraal berekend, bij het bouwen van een passieve woning zorgen alle factoren samen voor het meest optimale resultaat. Er moet niet alleen gedacht worden aan het soort materiaal en het type installatie, juist ook de situering van de woning op de kavel speelt een belangrijke rol. Je moet namelijk optimaal gebruik maken van de zon, daarom is er ook gekozen voor grote ramen wat zorgt voor veel licht. Aan de buitenkant van de ramen zijn grote houten lamellen gehangen. In de zomer schijnt de zon op de lamellen en hou je de warmte uit het huis. In de winter schijnt de zon onder de lamellen en komt juist het zonlicht en de warmte binnen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.