Boerderijwoning met natuurlijke materialen

Hoe is de klant bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?

Deze opdrachtgevers zijn bij voor deze boerderij woning Groenhart houtskeletbouw terecht gekomen via hun architect. Met deze architect hadden wij al vaker projecten uitgevoerd.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?

Samen met de architect hadden deze opdrachtgevers een compleet ontwerp uitgewerkt. Het belangrijkste was dat het een duurzaam huis zou worden, met gebruik van natuurlijk materialen. Het ontwerp is dan ook direct uitgewerkt in een houtskeletbouw constructie. Een andere bouwmethode is niet eens overwogen.

Deze opdracht was een aanbesteding en die heeft Groenhart Houtskeletbouw gewonnen omdat wij de beste kwaliteit tegen de beste prijs boden. De andere partijen maakte het niet CNC gestuurd. Een belangrijk punt aan CNC is dat het erg nauwkeurig is. De architect zei nog dat dit het eerste project was waar geen zaag aan te pas is gekomen!

Welke technieken zijn er toegepast?

Bij dit project was lag de hoogste prioriteit bij de duurzaamheid van het huis. Deze woning hebben we compleet damp-open gebouwd en we hebben damp-open gipsplaten gebruikt. Dit laatste is normaal gesproken niet gebruikelijk. De binnenkant van deze boerderij woning is helemaal afgewerkt met leem-stuc, wat ook damp-open is.

“Het belangrijkste was dat het een duurzaam huis zou worden, met gebruik van natuurlijk materialen”

Wat maakt deze woning bijzonder?

Er zit een ronde badkamer in met een straal van 1 meter 20. Een ronde badkamer is al best bijzonder, maar we hebben dit ook nog eens uit één plaat gezaagd. Daarnaast zit er een hele bijzondere installatie in deze gasloze woning. Nog wel een bijzondere toevoeging aan deze woning is dat er een spekstenen kachel in zit waarmee brood gebakken kan worden. Met deze kachel verwarmen ze het huis en maken ze ook het warme tapwater. Deze woning is ook bij het programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV geweest.

Nieuwsgierig? Klik hier om de video van deze ecoboerderij te bekijken in het programma BinnensteBuiten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.