Houtskeletbouw boerderij woning

Hoe is de klant bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?
Deze opdrachtgevers zijn bij Groenhart houtskeletbouw terecht gekomen via hun architect. Met deze architect hebben wij al vaker projecten uitgevoerd.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?
Samen met de architect hadden deze opdrachtgevers een compleet ontwerp uitgewerkt. Het meest belangrijk was dat het een duurzaam huis zou worden, met gebruik van natuurlijk materialen. Het ontwerp is dan ook direct uitgewerkt in een houtskeletbouw constructie. Een andere bouwmethode is niet eens overwogen.

Deze opdracht was een aanbesteding en die heeft Groenhart Houtskeletbouw gewonnen omdat wij de beste kwaliteit tegen de beste prijs boden. De andere partijen maakte het niet CNC gestuurd. Een belangrijk punt aan CNC is dat het erg nauwkeurig is. De architect zei nog dat dit het eerste project was waar geen zaag aan te pas is gekomen!

Welke technieken zijn er toegepast?
Bij dit project was het realiseren van een zo’n duurzame woning het meest belangrijk. Deze woning hebben we compleet damp-open gebouwd, ook hebben we damp-open gipsplaten gebruikt, dit is normaal gesproken niet gebruikelijk. De binnenkant van de woning is helemaal afgewerkt met leem-stuc, wat ook damp-open is.

“Het meest belangrijk was dat het een duurzaam huis zou worden, met gebruik van natuurlijk materialen”

 

Wat maakt deze woning bijzonder?
Er zit een ronde badkamer in met een straal van 1 meter 20, een ronde badkamer is al best bijzonder, maar we hebben dit ook nog eens uit een plaat gezaagd. Daarnaast zit er een hele bijzondere installatie in deze gasloze woning. Nog wel een bijzondere toevoeging aan deze woning is dat er een spekstenen kachel in zit waar ze ook brood in kunnen bakken. Met deze kachel verwarmen ze het huis en maken ze ook het warme tapwater. Deze woning is ook bij het programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV geweest.

Nieuwsgierig? Klik hier om de video van deze ecoboerderij te bekijken in het programma BinnensteBuiten.