Duurzaam huis bouwen met Groenhart

Wageningen 2 ScaleWidthWzgwMF0

Wilt u uw eigen droomhuis bouwen met oog op de toekomst? Bij Groenhart Houtskeletbouw maken we uw duurzame woondromen waar. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van unieke, energiezuinige en duurzame woningen, zodat u jarenlang zorgeloos kunt genieten. Onze innovatieve bouwmethode, houtskeletbouw, maakt dit allemaal mogelijk.

Laat u inspireren door ons uitgebreide portfolio van unieke projecten. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw eigen luxe woning? 

Uw duurzame woning bouwen van schets tot sleutel

Wilt u uw eigen exclusieve villa laten bouwen? Bij Groenhart vindt u alles onder één dak; van het initiële ontwerp totdat u de sleutel in handen heeft. 

Gedurende het hele proces fungeert Groenhart als het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Zo kunt u volop genieten van een stressvrij bouwproces en na de oplevering van uw unieke droomvilla.

Realiseer uw duurzaam droomhuis met Groenhart Houtskeletbouw

Waar comfort en kwaliteit samenkomen voor uw ideale thuis.

Duurzame woning bouwen met een hart van hout

Bij Groenhart hebben we al een scala aan projecten voltooid, variërend van luxe bungalows en moderne boerderijwoningen tot exclusieve villa’s. Wat al deze projecten met elkaar verbindt, is de duurzame bouwmethode die wij hanteren: houtskeletbouw. Onze unieke woningen worden gerealiseerd met behulp van deze milieuvriendelijke techniek, waarbij de volledige constructie van uw duurzame woning bestaat uit een houten skelet.

Door te kiezen voor houtskeletbouw combineert u moeiteloos duurzaamheid met een unieke uitstraling. De natuurlijke schoonheid van houten stijlen, balken en liggers wordt naadloos geïntegreerd met strakke, moderne elementen zoals taatsdeuren, wat resulteert in een duurzame woning die zowel milieuvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk is.

Voordelen van een houtskeletbouw huis bouwen

Houtskeletbouw staat bekend om zijn duurzaamheid, doordat het gebruik maakt van hout, een hernieuwbare bron. Deze bouw methode biedt daarnaast voordelen zoals een licht gewicht, flexibiliteit en snelle bouwtijd in vergelijking met andere methoden. De voordelen op een rij:  

  • Energie-efficiënt wonen door effectieve isolatie 
  • Milieuvriendelijk bouwen met hout: u draagt bij aan CO2-vastlegging in plaats van CO2-uitstoot
  • Snellere bouwtijd: sneller wonen in uw droomwoning 
  • Warm in de winter, koel in de zomer
  • Flexibel in ontwerp: realiseer uw droomwoning 
  • Bouwen met hernieuwbare en duurzame materialen 
 
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van houtskeletbouw voor uw droomvilla?
Houtskeletbouw-4-v3__FillWzQyNSwyODVd

verwezenlijk uw groene visie

een greep uit onze projecten: van bungalow tot schuurwoning

IMG_7347-v3__ScaleWidthWzgwMF0
Duurzame bungalow bouwen
Een unieke, duurzame bungalow met een strakke afwerking, zowel binnen als buiten. Wilt u ook een duurzame bungalow laten bouwen?
Zeist3
Energieneutrale woning bouwen
Met houtskeletbouw wordt het bouwen van een duurzame, energieneutrale woning een eenvoudig proces. Ontdek hoe Groenhart deze unieke woning heeft gerealiseerd.
Houtskeletbouw schuurwoning
Duurzame schuurwoning bouwen
Een schuurwoning met veel hout en een warme uitstraling. Van ontwerp tot oplevering heeft Groenhart bijgedragen aan de bouw van deze unieke woning.

“Het is altijd verrassend om te zien welke ideeën er op tafel komen als je aan de slag gaat met een mood board’. Dit is een heel leuk proces om te begeleiden. Je ziet samen met de klant de schets ontstaan”

Passief bouwen

Een overzichtelijk bouwproces

Bij Groenhart Houtskeletbouw hanteren we een duidelijke aanpak en bieden we volledige transparantie over de kosten. We doorlopen in totaal 8 fases, van kennismaking tot oplevering. Tijdens deze fases ontwerpen we uw droomhuis, verzorgen we de werkvoorbereiding en starten we de uitvoeringsfase. De duur van elke fase is afhankelijk van de omvang van het project. 

Gedurende het hele proces fungeert Groenhart als centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Zo kunt u volop genieten van een stressvrij bouwproces. Bent u klaar voor om uw duurzame woning te bouwen?

Veel gestelde vragen over uw duurzaam huis bouwen met houtskelebouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.

Duurzaam huis bouwen met Groenhart Houtskeletbouw

Bij Groenhart Houtskeletbouw begrijpen we dat een duurzaam huis bouwen een unieke en persoonlijke ervaring is. Daarom bieden we volledige maatwerkoplossingen, zodat uw woning uw eigen stempel draagt. Of u nu kiest voor een strak en eigentijds ontwerp of juist voor een klassieke en tijdloze uitstraling, wij zorgen ervoor dat uw huis perfect aansluit bij uw levensstijl en behoeften.

Duurzame huizen bouwen in Nederland is onze passie en expertise. Met trots hebben we al vele unieke projecten mogen realiseren door het hele land. Onze focus ligt niet alleen op het duurzame woning bouwen, maar op het creëren van een thuis waar u jarenlang van kunt genieten. Of het nu gaat om een duurzame bungalow bouwen of een duurzame schuurwoning bouwen, wij staan klaar om uw visie tot leven te brengen. Laat ons uw partner zijn in het verwezenlijken van uw droom om een duurzame woning te bouwen.