Gebogen woning

Hoe is de klant bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?

Deze opdrachtgevers zijn ook bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen via een ander bouwtraject waar we mee bezig waren in de buurt. Ook in dit geval zijn we precies op tijd in contact gekomen.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?

In dit geval hadden onze opdrachtgevers al een compleet uitgewerkt plan, in metselwerk. Hun voorkeur ging vanaf het begin van hun project al uit naar houtskeletbouw, maar ze dachten dat door de gekozen vormgeving het ontwerp niet haalbaar zou zijn in houtskeletbouw. Wij houden wel van een uitdaging dus we hebben het ontwerp eens goed onder de loep genomen en we kwamen er al snel achter dat het wel realiseerbaar was. We hebben zelfs niets hoeven te wijzigen aan het ontwerp. Achteraf bleek dat de constructeur niet voldoende op de hoogte was van de mogelijkheden van houtskeletbouw. We zijn toen met onze eigen constructeur om de tafel gegaan en zo hebben we het hele ontwerp van deze gebogen woning intact kunnen laten en uitgevoerd in houtskeletbouw.

Wat maakt dit ontwerp zo bijzonder?

Het is een gebogen ontwerp en dat is eigenlijk al best heel bijzonder, maar in het geval van houtskeletbouw helemaal aangezien een boom recht is. Om dit ontwerp te realiseren hebben we een zeer vernieuwende techniek toegepast. Met de CNC machine hebben we het plaatmateriaal gezaagd en dat hebben we als boven en onder regel gebruikt. Dit is een van de weinige gebogen houtskeletbouw woningen in Nederland, zo niet de enige gebogen woning. Dat maakt het natuurlijk wel heel bijzonder!

Het is een gebogen ontwerp en dat is eigenlijk al best heel bijzonder, maar in het geval van houtskeletbouw helemaal aangezien een boom recht is.

Wat was de reden dat de klant gekozen heeft voor houtskeletbouw?

De reden dat deze opdrachtgevers voor houtskeletbouw hebben gekozen is vanwege het duurzame karakter van de woning; beter voor het milieu. De woning is gasloos, voorzien van een warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning en zonnepanelen. Een duurzaam huis met een bijzondere vormgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.