Levensloopbestendige bungalow aan het water

Deze levensloopbestendige houtskeletbouw bungalow is gebouwd op een mooie plek in Nieuwveen. De woning is ontworpen door Architect2GO. De opdrachtgevers hebben heel bewust gekozen voor een bungalow woning, zodat ze hier de rest van hun leven kunnen blijven wonen. Er is voor houtskeletbouw gekozen vanwege duurzaamheidsoverwegingen.

Hoe is de opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?

Voor deze houtskeletbouwwoning heeft de architect ons benaderd in de VO (voorlopig ontwerp) fase. Deze woning is levensloopbestendig en staat aan een watertje. Er is veel aandacht geweest voor de buitenruimte.

Mooie details

Deze houtskeletbouw bungalow is afgewerkt met stucwerk en steen. De boeiboorden zijn ook afgewerkt met stenen welke speciaal op maat zijn gemaakt om er steenstrips van te maken. Dit geeft de bungalow een eigentijdse aanblik. Ook een mooi detail zijn de aluminium kozijnen die doorlopen tot aan het plafond. Het terras is gemaakt van beton, waardoor het lijkt alsof het helemaal bij de woning hoort. Een bijkomend voordeel is dat het onderhoudsarm is. In de tuin is een buitenhaard gemaakt. De opdrachtgevers hebben qua interieur gekozen voor een strakke afwerking. Zo zijn er bijvoorbeeld geen zichtbare scharnieren aan de binnendeuren.

Duurzame installaties

Door het gebruik van houtskeletbouw is de woning uiteraard al zeer comfortabel maar deze woning is ook voorzien van de modernste installatietechniek, zoals balansventilatie met WTW en een Brine-water warmtepomp waardoor men ook in de zomer comfortabel kan koelen. Ook is in het ontwerp al rekening gehouden met de seizoenen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.