Houtskeletbouw Limburg

houtskeletbouw prijzen

Bent u de gelukkige eigenaar van een bouwkavel? En wilt u zich graag verdiepen in houtskeletbouw? Gefeliciteerd! Nu kan het leuke gedeelte beginnen, namelijk de realisatie van uw houtskeletbouw woning.

Op deze pagina vertellen we u alles over onze werkwijze; van eerste schets tot uiteindelijke tekening en van casco tot turn-key. We hanteren een duidelijke aanpak zodat u te allen tijde op de hoogte bent van de voortgang en weet wat u kunt verwachten. 

Groenhart Houtskeletbouw in Limburg

Bij Groenhart Houtskeletbouw B.V. maken we volledige woningen op maat waarbij uw wensen centraal staan. Wanneer u met ons contact opneemt starten we met een vrijblijvende afspraak om wensen en mogelijkheden door te spreken. Hierna wordt een programma van eisen opgesteld en met de architect een afspraak ingepland. U mag ook uw eigen architect met ons laten werken. De eerste stap waarvoor we een vergoeding vragen is het eerste schetsontwerp. Hier hoort ook een eerste raming bij waarin de kosten in groter detail worden gespecificeerd.

In de tweede fase maken we een tweede en eventueel derde raming na verdere detaillering van het ontwerp en eventuele wijzigingen. Verder zorgen we voor benodigde vergunningen, BENG en bouwbesluit toetsing, bestektekeningen, een constructierapport en de begroting.

De aanneemovereenkomst en de omgevingsvergunning worden geregeld in de derde fase waar beslissingen definitief gemaakt worden zodat de prefabricage kan starten. Werk wordt voorbereid, de fundering en begane grond worden gemaakt, het casco wordt opgebouwd en de installaties worden aangebracht. Tot slot gaan we aftimmeren waarna u het huis sleutel-klaar kunt bewonen!

technische tekening

“Deze houtskeletbouw woning hebben wij in 4 maanden gebouwd!”

Houtskeletbouw Limburg

Duurzame houtbouw in Limburg

Duurzaamheid en kwaliteit zijn bijzonder goed met elkaar te verenigen, iets waar wij in gespecialiseerd zijn. Een houten woning is een investering in een schonere wereld en een gezonder klimaat, mede vanwege de CO2 opslag door hout. Daarnaast is het binnenklimaat voor de bewoners zelf ook van hogere kwaliteit vanwege de natuurlijke vermogens van hout, waaronder opname en afgifte van vocht en een lage warmtegeleiding waardoor de warmte in de ruimte blijft.

Het loont om ook in Limburg te kiezen voor houtskeletbouw vanwege de legio aan voordelen die resulteren uit het bovenstaande. De ontwerpvrijheid is zeer groot [portfolio] en het bouwproces is zeer snel door prefabricage. Houtskeletbouw is een droge bouwmethode in tegenstelling tot traditionele bouw waar een woning lange tijd vol zit met bouwvocht, radon en VOC’s.

Houtskeletbouw woningen zijn relatief gemakkelijk energie neutraal of zelfs geheel passief te maken. Dit scheelt geld, maar is ook milieuvriendelijk. De bouw van een houtskeletbouw woning kost ongeveer 40% minder energie dan de bouw van een traditionele woning van vergelijkbare grootte. Stikstofproductie is geen probleem omdat de bouw voor een groot gedeelte in de fabriek gebeurt. Verder zorgt prefabricage voor veel minder afval en heeft houtbouw veel minder water nodig.

De kosten

Prefabricage maakt het mogelijk dat er voor minder geld gebouwd kan worden bij grote bouwprojecten. Bij Groenhart Houtskeletbouw bouwen we echter op maat en meestal voor particulieren die voornemens zijn om hun eigen perfecte woning te laten bouwen. Deze woningen zijn volledig uniek en vereisen dan ook veel expertise en maatwerk. Een houtskeletbouw woning hoeft dan ook niet per-se minder te kosten dan een vergelijkbare woning op traditionele wijze gebouwd. Een prijsindicatie is ingewikkeld voor woningen waaraan zo veel te kiezen valt maar over het algemeen komen de totale kosten uit boven de €400.000,- Uiteraard zorgen we zo vroeg mogelijk in het project voor goede prijsbepalingen, zodoende de twee of drie ramingen in het voortraject. Zie onze prijzen pagina voor meer indicaties.

Wij helpen u graag bij het realiseren van uw houtskeletbouw droomhuis in Limburg (teamfoto + CTA contact)

Team-fotoKlein
Het Groenhart team

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.