Uw bungalow bouwen met oog op de toekomst

Groenhart Houtskeletbouw: waar comfort en kwaliteit samenkomen voor uw ideale thuis.
Bungalow aan het water

Wilt u een bungalow bouwen? Groenhart Houtskeletbouw is de partner om uw visie tot leven te brengen. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van unieke en duurzame woningen, zodat u jarenlang zorgeloos kunt genieten van uw thuis.

Of u nu nog aan het oriënteren bent of al precies weet wat uw woonwensen zijn, wij denken vanaf het eerste tot het laatste moment met u mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het bouwen van uw eigen bungalow?

Bungalow bouwen: geheel volgens uw wens

Een bungalow kan vaak een strakke, moderne uitstraling hebben met frisse, lichte kleurschakeringen. Bij Groenhart doen we het anders. Samen met u ontwerpen we een bungalow die volledig aansluit bij uw wensen en behoeften. Zo bouwen we unieke en luxe bungalows voor u. 

Zodra het ontwerp is vastgesteld, realiseren wij uw woning en nemen we u alle zorgen uit handen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk onze portfolio pagina.

“Het is altijd verrassend om te zien welke ideeën er op tafel komen als je aan de slag gaat met een mood board’. Dit is een heel leuk proces om te begeleiden. Je ziet samen met de klant de schets ontstaan”

Luxe bungalow laten bouwen met een hart van hout

Bij Groenhart hebben we een scala aan projecten voltooid, variërend van exclusieve bungalows, moderne boerderijwoningen tot luxe villa’s. Wat al deze projecten met elkaar verbindt, is het houten skelet dat de kern van de woning vormt. Onze unieke woningen worden gerealiseerd met behulp van houtskeletbouw, een moderne bouwmethode waarbij we de volledige constructie van uw bungalow bouwen met hout. 

Door te kiezen voor houtskeletbouw combineert u de natuurlijke schoonheid van hout met strakke, moderne elementen zoals grote glazen gevels en minimalistische daklijnen. Zo bouwen wij een unieke en stijlvolle bungalow die perfect aansluit bij uw wensen en verwachtingen.

 

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Keuken in houtskeletbouw bungalow
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch 

Uiteraard bent u benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw bungalow. Lees hier meer over de prijzen voor het bouwen van uw bungalow.

nieuws

Een overzichtelijk bouwproces

Bij Groenhart Houtskeletbouw hanteren we een duidelijke aanpak en bieden we volledige transparantie over de kosten. We doorlopen in totaal 8 fases, van kennismaking tot oplevering. Tijdens deze fases ontwerpen we uw droomwoning, verzorgen we de werkvoorbereiding en starten we de uitvoeringsfase. De duur van elke fase is afhankelijk van de omvang van het project. 

Tijdens het gehele proces fungeert Groenhart als het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Zo kunt u volop genieten van een stressvrij bouwproces. Bent u klaar om uw eigen huis te bouwen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bungalow?

Doe inspiratie op in ons portfolio en ontdek de mogelijkheden met Groenhart.

Veel gestelde vragen over uw eigen bungalow bouwen met houtskelebouw

De kosten van het bouwen van een bungalow variëren afhankelijk van het ontwerp, de locatie en de gekozen materialen. Over het algemeen ligt de prijs tussen €1.200 en €2.500 per vierkante meter. Voor een houtskeletbouw bungalow kunnen de kosten zijn ongeveer €2.200 per vierkante meter, wat vaak voordeliger is dan traditionele bouwmethoden zoals beton en metselwerk.

De bouwtijd van een bungalow hangt af van de complexiteit van het ontwerp en de gekozen bouwmethode. Een houtskeletbouw bungalow kan meestal in 3 tot 6 maanden worden voltooid, wat sneller is dan traditionele bouwmethoden die vaak 6 tot 12 maanden in beslag nemen. Dit komt doordat veel onderdelen van de houtskeletbouw prefab zijn en snel kunnen worden gemonteerd.

Houtskeletbouw is zeer duurzaam en energiebesparend. Het gebruik van hout, een hernieuwbaar en CO2-absorberend materiaal, zorgt voor een lagere ecologische voetafdruk. De uitstekende isolerende eigenschappen van houtskeletbouw resulteren in een energiezuinige woning met lagere stookkosten. Daarnaast kan houtskeletbouw gemakkelijk worden gecombineerd met andere duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Een houtskeletbouw bungalow vereist over het algemeen minder onderhoud dan traditionele bouwmethoden. Regelmatig onderhoud omvat:

  • Controle van de houten constructie op schade of slijtage.
  • Periodieke schilder- of lakbeurten van de buitenkant om het hout te beschermen.
  • Controle en onderhoud van de isolatie en ventilatiesystemen om energie-efficiëntie te waarborgen. Met goed onderhoud kan een houtskeletbouw bungalow vele decennia meegaan.

Duurzame bungalow bouwen met Groenhart

Een duurzame bungalow bouwen met houtskeletbouw biedt tal van voordelen. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk omdat hout een hernieuwbaar materiaal is en CO2 opslaat, wat bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot. Bovendien vereist de productie en verwerking van hout veel minder energie dan traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk bij het bouwen van uw bungalow.

Houtskeletbouw zorgt voor uitstekende isolatie, wat leidt tot een energiezuinige woning met lagere stookkosten. Door de natuurlijke eigenschappen van hout blijft uw bungalow koel in de zomer en warm in de winter, wat het comfort verhoogt en het energieverbruik verlaagt.

Met houtskeletbouw kunnen we uw bungalow volledig op maat ontwerpen, zodat deze perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. Door te kiezen voor deze duurzame bouwmethode draagt u bij aan een duurzamere toekomst en profiteert u van een milieuvriendelijke, stijlvolle en comfortabele woning.