Moderne en duurzame schuurwoning

Een woning waar wij veel enthousiaste reacties op hebben gehad is deze moderne en duurzame schuurwoning in Arnhem.

Hoe is deze opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?

Via de beurs eigen huis zijn deze opdrachtgevers bij Groenhart terecht gekomen.

Mooie details

Aan de buitenzijde is thermisch verduurzaamd hout toegepast. De woning is geïsoleerd met cellulose en is damp-open. Verder is deze schuurwoning volledig onderhoudsvrij door de keuze van houtsoort en aluminium kozijnen aan de buitenzijde. De borstwering aan de onderzijde van de buitenwanden is van natuursteen. Binnen heeft men ervoor gekozen om houten elementen (Eiken) terug te laten komen in het interieur en dit te combineren met strak wit stucwerk en glas. Deze woning is voorzien van een aangebouwde sauna, te bereiken via een met glas overdekte binnenruimte. Deze overdekte ruimte zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten. Om de hele woning hebben wij een houten vlonder aangebracht.

Waarom heeft deze opdrachtgever gekozen voor houtskeletbouw?

Deze opdrachtgevers hebben heel bewust gekozen voor een houtskeletbouwwoning vanwege de duurzame eigenschappen van houtskeletbouw, maar ook omdat een woning van hout gezonder is om in te wonen dan een woning van steen. Ook de hoge mate van wooncomfort is een reden geweest om te kiezen voor houtskeletbouw.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?

Architecten groep Gelderland heeft het ontwerp gemaakt en Groenhart heeft de engineering en realisatie gedaan.

Welke technieken zijn er toegepast?

De te isoleren ruimten zijn vol geblazen met cellulose. De gevel is voorzien van thermisch verduurzaamd hout dat vergrijst. De sporenconstructie is zichtbaar onder de overstekken. Er is een lucht-water warmtepomp geplaatst, natuurlijke ventilatie aangebracht en er zijn zonnepanelen geplaatst. Het is een energieneutrale woning.

Hoe lang heeft de realisatie van deze woning in beslag genomen?

Deze schuurwoning heeft een langere bouwtijd gehad, namelijk zo’n 7 maanden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.