Aanleunwoning c.q. mantelzorgwoning

Deze houtskeletbouwwoning is gebouwd op een prachtige plek in Nijmegen, omringt door veel groen. Aan de hoofdwoning is een aanleunwoning c.q. mantelzorg woning gebouwd.

Hoe is deze opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?

Deze opdrachtgever heeft ons bedrijf gevonden via Google. Ze hebben onze website bekeken en toen contact opgenomen. Vervolgens hebben wij Architecten Groep Gelderland ingeschakeld om het ontwerp te maken waarbij wij zelf de engineering hebben gedaan.

Mooie details

De woning is aan de buitenzijde volledig afgetimmerd met Lariks. Deze Lariks gevelbekleding is van nature voldoende duurzaam om onbehandeld toegepast te worden en zal na verloop van tijd vergrijzen.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?

Zoals gebruikelijk hebben wij de opdrachtgevers verzocht om een moodboard en een programma van eisen te maken, uiteraard met hulp vanuit ons. Aan de hand hiervan en tijdens meerdere gesprekken met de architect is het ontwerp tot stand gekomen.

Welke technieken zijn er toegepast?

Deze houtskeletbouwwoning is voorzien van zonnepanelen en balans ventilatie met warmte terugwinning. Verder is de woning volledig voorzien van vloerverwarming. In de kap is gebruik gemaakt van Cellulose isolatie wat samen met de screens zorgt voor een aangenaam klimaat in de zomer en winter. Verwarming vindt plaats door stadsverwarming, wat een verplichting is op deze locatie.

Hoe lang heeft de realisatie van deze woning in beslag genomen?

De daadwerkelijke bouw van deze woning heeft in totaal 6 maanden in beslag genomen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.