Houtskeletbouw woning Arnhem

Een woning waar wij veel enthousiaste reacties op hebben gehad is deze moderne en eigentijdse schuurwoning in Arnhem.

Hoe is deze opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?
Via de beurs eigen huis zijn deze opdrachtgevers bij Groenhart terecht gekomen.

Mooie details
Aan de buitenzijde is thermisch verduurzaamd hout toegepast. De woning is geïsoleerd met Cellulose en damp-open. Verder is deze schuurwoning volledig onderhoudsvrij door de keuze van houtsoort en aluminium kozijnen aan de buitenzijde. De borstwering aan de onderzijde van de buitenwanden is van natuursteen. Binnen heeft men ervoor gekozen om houten elementen (Eiken) terug te laten komen in het interieur en dit te combineren met strak wit stucwerk en glas. Deze woning is voorzien van een aangebouwde sauna, via een glas overdekte binnen ruimte is deze te bereiken. Deze overdekte ruimte zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten. De woning staat iets op een terp, om de hele woning hebben wij een houten vlonder aangebracht.

Waarom heeft deze opdrachtgevers gekozen voor houtskeletbouw?
Deze opdrachtgevers hebben heel bewust gekozen voor een houtskeletbouwwoning. Ze hebben gekozen voor houtskeletbouw vanwege het duurzame karakter, maar ook omdat een woning van hout gezonder is om in te wonen dan in een woning van steen. Ook de hoge mate van wooncomfort is een reden geweest om te kiezen voor houtskeletbouw.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?
Architecten groep Gelderland heeft het ontwerp gemaakt van deze woning. Groenhart heeft de engineering en realisatie gedaan.

Welke technieken zijn er toegepast?
De hele houtskeletbouwwoning is vol geblazen met cellulose. De gevel is voorzien van thermisch verduurzaamd hout, dit vergrijst. De sporenconstructie is zichtbaar onder de overstekken. Luchtwaterwarmtepomp en natuurlijke ventilatie en zonnepanelen. Het is een energieneutrale woning.

Hoe lang heeft de realisatie van deze woning in beslag genomen?
Deze woning heeft een langere bouwtijd gehad, ongeveer 7 maanden heeft de realisatie van deze woning in beslag genomen.