Houtskeletbouw bungalow Nieuwveen

Deze levensloopbestendige houtskeletbouw bungalow is gebouwd op een mooie plek in Nieuwveen. De woning is ontworpen door Architect2GO. De opdrachtgevers hebben heel bewust gekozen voor een bungalow woning, zodat ze hier de rest van hun leven kunnen blijven wonen. Er is voor houtskeletbouw gekozen vanwege het duurzame karakter.

Hoe is de opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?
Voor deze houtskeletbouwwoning heeft de architect ons benaderd in de VO (voorlopig ontwerp) fase. Deze woning is levensloopbestendig en staat aan een watertje. Er is veel aandacht geweest voor de buitenruimte.

Mooie details
Deze houtskeletbouw bunaglow is afgewerkt met stucwerk en steen. De boeiboorden zijn ook afgewerkt met stenen, hiervoor zijn speciaal stenen op maat gemaakt om er steenstrips van te maken. Dit geeft de bungalow een eigentijdse aanblik. Ook een mooi detail zijn de aluminium kozijnen, deze lopen tot aan het plafond. Het terras is gemaakt van beton, waardoor het lijkt alsof het helemaal bij de woning hoort. Een bijkomend voordeel is dat het onderhoudsarm is. In de tuin is een buitenhaard gemaakt. De opdrachtgevers hebben voor het interieur gekozen voor een strakke afwerking. Zo zijn er geen zichtbare scharnieren aan de binnendeuren.

Duurzame installaties
Door het gebruik van houtskeletbouw is de woning uiteraard al zeer comfortabel maar deze woning is ook voorzien van de modernste installatietechniek, zoals balansventilatie met WTW en een Brine-water warmtepomp waardoor men ook in de zomer comfortabel kan koelen. Ook is in het ontwerp al rekening gehouden met de seizoenen.

Wilt u eens in een houtskeletbouw woning binnen kijken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.