Energieneutrale woning

Voor deze energieneutrale houtskeletbouw woning heeft de opdrachtgever zelf het ontwerp van de installaties gemaakt. Ondanks het vele glas op de zuidzijde blijft de woning heerlijk koel. In de engineeringsfase is een thermische simulatie van de woning gemaakt. De installaties zijn hier vervolgens op aangepast.

Hoe is de opdrachtgever bij Groenhart Houtskeletbouw terecht gekomen?

De opdrachtgever van deze mooie vrijstaande woning is via Google bij Groenhart terecht gekomen.

Is er bewust gekozen voor houtskeletbouw?

Deze opdrachtgever heeft heel bewust gekozen voor houtskeletbouw, omdat het een energieneutrale woning moest worden. Een duurzame, energieneutrale woning bouwen gaat bijna vanzelf als er gekozen wordt voor houtskeletbouw. Een houtskeletbouw woning overstijgt alle normen op het gebied van duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie.

Was Groenhart Houtskeletbouw direct betrokken vanaf het ontwerp of stond er al wat op papier?

De opdrachtgever had al een voorlopig ontwerp op papier staan. De installaties heeft de opdrachtgever zelf  ontworpen. We zijn samen aan de slag gegaan om alle wensen verder uit te werken.

“Deze opdrachtgever heeft heel bewust gekozen voor houtskeletbouw, omdat het een energieneutrale woning moest worden”

Hoe lang heeft de realisatie van deze woning in beslag genomen?

Een groot voordeel van een houtskeletbouwwoning is de snelle bouwtijd. De bouwtijd van deze woning was 9 maanden.

Wat maakt deze woning bijzonder?

Er zitten veel en bijzondere installaties in. Ook zit er bijvoorbeeld zonwerend glas in. De constructie is ook bijzonder, met metselwerk op bepaalde plekken boven de gevelbekleding.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van energieneutrale houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.