Eigentijdse en ecologische woning in de natuur

Deze houtskeletbouwwoning heeft een bijzonder ontwerp. De opdracht was om de woning in de natuur te integreren, maar ook de natuur in de woning. Natuur inclusief bouwen wordt dat genoemd. Natuur inclusief bouwen is een duurzame vorm van bouwen waarbij het bouwwerk, in dit geval de houtskeletbouwwoning, bijdraagt aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Met deze opdrachtgevers hebben wij een goede samenwerking gehad, zij hebben binnen zelf veel gedaan.

Hoe is deze opdrachtgever bij Groenhart terecht gekomen?

Deze opdrachtgever is via een bestaande bouw in dezelfde regio bij Groenhart terecht gekomen. Zij hebben ons zien werken en dat was een reden om met ons in contact te treden. Deze opdrachtgevers hoefde niet meer overtuigd te worden over houtskeletbouw. Ze hebben gekozen voor houtskeletbouw vanwege het duurzame karakter.

Hadden deze opdrachtgevers al een idee over hun woning?

Het ontwerp is gemaakt door een architect en Groenhart heeft de realisatie van deze woning gedaan.

Bijzondere details

De kap is voorzien van een EPDM dakbedekking met daarop Sedum. Dit is een dampdichte laag. Wij hebben de dakbedekking daarom geventileerd aangebracht om zodoende toch damp-open te kunnen bouwen. De woning was binnen 1 week wind- en waterdicht waarbij grote delen in de fabriek zijn gemonteerd. Een voordeel van sedum dakbedekking is dat het dak een stuk koeler blijft in de zomer. Deze opdrachtgevers waren al vroeg bezig met het realiseren van een duurzame woning. De woning is, terwijl dat toen nog niet nodig was, voorzien van een lucht/water warmtepomp – erg vooruitstrevend in 2016.

Om zo natuur inclusief te bouwen hebben we vleermuis kasten in de zijgevel gemonteerd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw voordat u zelf een keuze maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie of kijk verder op de website.